Havas Okulu ilmi Genel Makaleler | Esmalar | Vefk & Tılsım | Büyü Fal

Havas ilmi & Gizli ilimler

Havas İlminin Derinliklerine Yolculuk: Kadim Bilgelik ve Gizemli Sırlar

LGBT: Eşcinsellik

Modaratör

Active member
Son zamanlarda toplumda LGBT, diğer adıyla eşcinsellik konusu çok konuşulmakta ve tartışılmaktadır. Doğrusu ben bu gibi konuları konuşmak ve tartışmak istemiyorum. Dolayısıyla LGBT ve benzeri kelimelerden oluşan kavramların anlamı hakkında da yeterli bilgiye sahip değilim. Ancak bunun kısaca eşcinsellik olarak anlıyorum. Hem yazılı hem de telefonla çok kişi bana bu konuyu sormakta, konu hakkındaki kanaatimi öğrenmek istemektedirler. Çok kişiye bu konuda bilgi vermeye çalışacağımı söyledim. Onun için ölçü Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in (sav.) sünneti olmak üzere, bu konuda özet olarak bazı bilgileri vermek istiyorum. Gerçi bir ayet veya bir hadisi metninden okuyarak tercüme edip izah etme kabiliyetinden yoksun bazı kişiler zaman zaman, “Nurettin Hoca her konuşmasının başında Kur’an ve sünnet diyor. Nurettin Hoca kendini aşamamış, o, hala hadislere takılıyor. Ben sünneti bir kenara atıyorum” gibi sözleri sarf ederek beni tenkit ediyorlar. Herkesin görüşüne saygım var. Kim ne derse desin. Herkes kendisine yakışanı söyler ve yapar. Benim inancıma göre, Hz. Muhammed’in (sav.) sahih sünnetine uymak, Allah’ı emrinin gereğidir. Çünkü bu konu, çok ayette dile getirilmektedir. Hiç şaşmamak gerekir, Müslümanın ölçüsü Kur’an-ı Kerim olmalıdır. Hz. Muhammed’in sahih sünneti de, Kur’an-ı Kerim’in tefsir ve açıklaması durumundadır.

Konumuza dönüyorum ve Kur’an-ı Kerim’e göre eşcinsellik:

KUR’AN-I KERİM’DE EŞCİNELLİK

Kur’an-ı Kerim’in dördüncü sıradaki suresi olan Nisa Suresi’nin 15 ve 16. Ayetleri şöyledir:

image-604.png

Kadınlarınızdan fuhuş işleyenlere gelince, onların bu suçu işlediklerine dair içinizde dört şahit getirin. Eğer dört kişi şahitlik ederse, ölünceye veya Allah onlar için bir kolaylık sağlayıncaya kadar o kadınları evlerde tutun.”[1]

image-605.png

İçinizden bu suçu işleyen erkek kişilerin ikisini de azarlayın. Eğer tövbe edip kendilerini düzeltirlerse, artık üzerlerine varmayın. Muhakkak ki Allah, tövbe edenleri bağışlayan ve merhamet edendir.”[2]

Bu iki ayet, âlimler arasında çok değişik anlamlarda yorumlanmışlardır. Bu ayetlerin birincisinde kadınların fuhuş işlemeleri ve ikincisinde de erkeklerin fuhuş işlemeleri anlatılmaktadır. Bazı âlimler burada geçen fuhşu zina diye yorumlamışlardır. Ancak başka ayetlerde zina fiili, zina kelimesiyle anlatılmaktadır. Burada geçen fuhuş, kadının kadınla ve erkeğin erkekle sevişmesi anlamında yorumlanmıştır. Ona göre kadının kadınla sevişmesi, birinci ayette fuhuş olarak kabul edilmektedir. Bunu yapanların cezası, gözaltına alınıp hapsedilmeleridir. Onların bu cezası, ya ölene kadar devam eder veyahut ta bu hatadan vaz geçip bir erkekle evlenip normal hayatı sürdürmeleridir.

İkinci ayette ise iki erkeklerin birbirleriyle ilişkiye girmeleri şeklindeki bir fuhuştur. Ayette haber verildiği gibi bunu işleyen erkeklerin ikisi de azarlanıp incitilmelidir. Bu yanlıştan vaz geçip tövbe edenlere de dokunmamak gerekir.

Kadın olsun erkek olsun bunu yapanların işledikleri, fuhuştur, ahlaksızlıktır. Allah inancına dayanan hiçbir ahlak, bu tür davranışları tasvip etmez. Bir yazımda, “Her kişiyi insan olarak kabul edip ona insanca muamele etmemiz gerekir” gibi bir ifade yazmıştım. Bir arkadaşımız, “Hocam! LGBT’lilere de mi hoş davranmamız gerekir?” diye soru sormuştu. Kendisine, “Daha geniş cevap vereceğim” dedim. Her insanı insan olarak kabul ederiz, haksız yere zulmetmeyiz, adaletsizlik yapıp insani haklarını çiğneyemeyiz. Ancak yanlış davranışlarını savunmamız da mümkün değildir. Ahlaka, insanlığa, edebe ve benzeri değerlere ters düşen davranışları savunmamız, ahlaksızlığı savunmaktır. Bunu kısaca belirttikten sonra şunu da kısaca ifade etmek istiyorum.

Çeşitli ayetlerde genişçe anlatıldığına göre İbrahim Peygamberin yeğeni olan Lut Peygamber, İbrahim Peygamberin devrinde komşu bir ülke olan Sedum halkına peygamber olarak gönderilmiş. Sedum halkı, erkek erkekle ilişkiye girme ahlaksızlık ve sapıklığın içerisinde bulunuyordu. Lut Peygamber, onları bu ahlaksızlıktan kurtarmak için çok mücadele etmiş, aralarında çok tartışmalar ve ciddi olaylar yaşanmıştır. Fakat bu halk, ona çeşitli hakaretlerde bulunarak onu incitmişti. Sonuçta Yüce Allah, bir gece Lut Peygambere kendisine inananlarla beraber şehri terk etmelerini emretmiş. Onlar şehri terk ettikten sonra şehir yerle bir edilmişti.[3]

Zaman zaman yaşanan bu sel, deprem ve benzeri bu tür afetleri tabiat olaylarıyla yorumlayıp geçiştiriyoruz. İşin manevi hikmetlerine bakmak aklımızdan bile geçmiyor. Aslında Allah verdiği hiçbir afet, boşuna değildir, mutlaka bir sebebi vardır.

SONUÇ

Her insanı insan olarak kabul edip onun insani haklarını savunmamız gerekir. Ancak LGBT gibi hassas konularda duyarlı olmak gerekir. Bazen insanlar doğuştan biyolojik olarak hem erkekliğe hem de kadınlığa yakın bir yapıda dünyaya gelmektedir. Bu durumda olan pek çok kişi, durumunu anlatmaktan utandığı için çekinmekte, kimseye söylememekte, psikolojik problemler yaşamakta, hatta intihar edenler bile olmaktadır. Aslında bu durumda olanlar tedavi edilmeli, erkekliğe yakın olanlar ameliyatla erkek yapılmalı, kadınlığa yakın olanlar da ameliyatla kadın yapılmalıdır. Bu gibi durumlarda olanlar hor görülmemeli, topluma kazandırılmalıdırlar. Kadının kadınla, erkeğin erkekle ilişkiye girmeleri ise, kanaatimce daha çok psikolojik bir rahatsızlıktır. Bu gibi durumda olanlar tedavi edilmelidirler. Bu gibi şeylerin önünün alınması için, başta aileler olmak üzere toplumun her kademesinde ahlaki eğitime ağırlık vermek gerekir. Kadının kadınla, erkeğin erkekle ilişki yaşaması, normal evliliğe engel teşkil eder, aile mefhumunu zedeler, toplumun ahlaki değerlerini dumura uğratır ve çeşitli hastalıklara yol açar. Dikkat edilirse, hayvanlarda eşcinsellik yoktur. Netice olarak erkeğin erkekle ilişkisinin ne derece kötü bir ahlaksızlık olduğunu öğrenmek için, Lut Peygamberle ilgili bilgileri ilmi kaynaklarından genişçe okumak gerekir. Hiçbir dini inançta, bu gibi ahlaksız davranışlar tasvip edilmemektedir.

Herkese selam, saygı ve hürmetler.