Müminun Sûresi: 26. Âyet

Okunuşu: "...Rabbinsurnî bimâ kezzebûni."
Anlamı: “...Rabbim! Beni yalanlamalarına karşı bana yardım et!”
Müminun Sûresi: 29. Âyet

Okunuşu: "...Rabbi enzilnî munzelen mubâraken ve ente hayrul munzilîn."
Anlamı: “...Ey Rabbim! Beni bereketli bir yere kondur. Sen konuk edenlerin en hayırlısısın.”
Müminun Sûresi: 97-98. Âyetler

Okunuşu: "...Rabbi eûzu bike min hemezâtiş şeyâtîn. Ve eûzu bike rabbi en yahdurûni."
Anlamı: “...Ey Rabbim! Şeytanların vesveselerinden sana sığınırım. Ey Rabbim! Onların benim yanımda bulunmalarından da sana sığınırım.”
Müminun Sûresi: 109. Âyet

Okunuşu: "...Rabbenâ âmennâ fagfir lenâ verhamnâ ve ente hayrur râhımîn."
Anlamı: “...Ey Rabbimiz! Biz inandık, bizi bağışla, bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın.”
Furkan Sûresi: 65. Âyet

Okunuşu: "..Rabbenâsrif annâ azâbe cehenneme inne azâbehâ kâne garâmâ."
Anlamı: “...Ey Rabbimiz! Bizden cehennem azabını uzaklaştır, gerçekten onun azabı sürekli bir helaktir!”
Furkan Sûresi: 74. Âyet

Okunuşu: "..Rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrate a’yunin vec’alnâ lil muttakîne imâmâ."
Anlamı: “...Rabbimiz! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla ve bizi takvâ sahiplerine önder kıl!”
Şuara Sûresi: 83-85. Âyetler

Okunuşu: "Rabbi heb lî hukmen ve elhıknî bis sâlihîn. Vec’al lî lisâne sıdkın fîl âhırîn. Vec’alnî min veraseti cennetin naîm."
Anlamı: “Ey Rabbim! Bana bir hikmet bahşet ve beni salih kimseler arasına kat. Sonra gelecekler arasında beni doğrulukla anılanlardan kıl. Beni Naîm cennetinin varislerinden eyle.”
Neml Sûresi: 19. Âyet

Okunuşu: "...Rabbi evzı’nî en eşkure ni’metekelletî en’amte aleyye ve alâ vâlideyye ve en a’mele salihan terdâhu ve edhılnî bi rahmetike fî ibâdikes sâlihîn."
Anlamı: “...Ey Rabbim! Beni; bana ve ana-babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevk et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat!”
Kasas Sûresi: 16. Âyet

Okunuşu: "...Rabbi innî zalemtu nefsî fagfirlî..."
Anlamı: “... Rabbim! Doğrusu kendime zulmettim (başıma iş açtım). Beni bağışla...”
Kasas Sûresi: 21. Âyet

Okunuşu: "...Rabbi neccinî minel kavmiz zâlimîn."
Anlamı: “... Rabbim! Beni zalimler güruhundan kurtar.”
Kasas Sûresi: 24. Âyet

Okunuşu: "...Rabbi innî limâ enzelte ileyye min hayrin fakîr."
Anlamı: “...Rabbim! Bana göndereceğin her hayra muhtacım.”