Hud Sûresi: 47. Âyet

Okunuşu: "Rabbi innî eûzu bike en es'eleke mâ leyse lî bihî ilm(ilmun), ve illâ tagfirlî ve terhamnî ekun minel hâsirîn."
Anlamı: “...Rabbim! Şüphesiz ben senden hakkında bilgim olmayan şeyi istemekten sana sığınırım. Eğer beni bağışlamaz ve bana acımazsan, şüphesiz ziyana uğrayanlardan olurum.”
Hud Sûresi: 88. Âyet

Okunuşu: "...Ve mâ tevfîkî illâ billâh(billâhi), aleyhi tevekkeltu ve ileyhi unîb."
Anlamı: “...Başarım ancak Allah’ın yardımı iledir. Ben yalnızca O’na dayandım ve ancak O’na döneceğim”
Yusuf Sûresi: 101. Âyet

Okunuşu: "...Teveffenî muslimen ve elhıknî bis sâlihîn."
Anlamı: “…(Ey Rabbim!) Beni müslüman olarak vefât ettir ve beni sâlihler arasına kat!”
İbrahim Sûresi: 40. Âyet

Okunuşu: "Rabbic’alnî mukîmes salâti ve min zurriyyetî rabbenâ ve tekabbel duâi."
Anlamı: “Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle; ey Rabbimiz! Duamı kabul et!”
İbrahim Sûresi: 41. Âyet

Okunuşu: "Rabbenâgfirlî ve li vâlideyye ve lil mu’minîne yevme yekûmul hisâb."
Anlamı: “Ey Rabbimiz! (Amellerin) hesap olunacağı gün beni, ana-babamı ve müminleri bağışla!”
İsrâ Sûresi: 24. Âyet

Okunuşu: "...Rabbirhamhumâ kemâ rabbeyânî sagîrâ."
Anlamı: “...Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de sen onlara (öyle) rahmet et!”
İsrâ Sûresi: 80. Âyet

Okunuşu: "...Rabbi edhılnî mudhale sıdkın ve ahricnî muhrace sıdkın vec’al lî min ledunke sultânen nasîrâ."
Anlamı: “...Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla. Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver.”
Kehf Sûresi: 10. Âyet

Okunuşu: "...Rabbenâ âtinâ min ledunke rahmeten ve heyyi' lenâ min emrinâ raşedâ."
Anlamı: “...Ey Rabbimiz! Bize katından bir rahmet ver ve içinde bulunduğumuz şu durumda bize kurtuluş ve doğruluğa ulaşmayı kolaylaştır.”
Kehf Sûresi: 24. Âyet

Okunuşu: "...Asâ en yehdiyeni rabbî li akrabe min hâzâ raşedâ."
Anlamı: “...Umarım Rabbim beni, bundan daha doğru olana ulaştırır.”
Tâhâ Sûresi: 25-28. Âyetler

Okunuşu: "...Rabbişrah lî sadrî. Ve yessir lî emrî. Vahlul ukdeten min lisânî. Yefkahû kavlî."
Anlamı: “...Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır. Dilimdeki tutukluğu çöz. Ki sözümü anlasınlar.”
Tâhâ Sûresi: 114. Âyet

Okunuşu: "...Rabbi zidnî ılmâ."
Anlamı: “...Rabbim, ilmimi artır.”
Enbiyâ Sûresi: 83. Âyet

Okunuşu: "...Ennî messeniyed durru ve ente erhamur râhimîn."
Anlamı: “...Başıma bu dert geldi. Sen, merhametlilerin en merhametlisisin.”
Enbiyâ Sûresi: 89. Âyet

Okunuşu: "...Rabbi lâ tezernî ferden ve ente hayrul vârisîn."
Anlamı: “...Rabbim! Beni tek başıma bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın.”