Havas Okulu ilmi Genel Makaleler | Esmalar | Vefk & Tılsım | Büyü Fal

Havas ilmi & Gizli ilimler

Havas İlminin Derinliklerine Yolculuk: Kadim Bilgelik ve Gizemli Sırlar

Euzu Billahi Mineşşeytanirracim Ne Demek?

Modaratör

Active member
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz hem namazda hem de namaz dışında “Eûzu besmele” okumuştur.

İbn-i Munzir şöyle demiştir:

Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem namazda kıraatten önce “Eûzu billahi mine’ş-şeytani’r-racim” demiştir. (Şevkânî, Neylül Evtar, II, 196)
İstiaze, sözlükte “sığınmak, korunmak” anlamındaki avz (ıyâz, meâz) ile bu kökten türeyen istiâze aynı mânaya gelir. Terim olarak her türlü kötülükten korunabilmek için sözle Allah’ın yardım ve himayesini istemeyi ifade eder.

Euzu billahi mineşşeytanirracim Arapçası:

euziillehiminesseydanirracim.png

Euzu billahi mineşşeytanirracim Okunuşu: “Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm.”

Euzu billahi mineşşeytanirracim Anlamı: “Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım.”

Bu konuda Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur:

“Eğer şeytandan gelen bir vesvese seni kötülüğe kışkırtacak olursa hemen Allah’a sığın!” (Fussilet Suresi, 36) Yani “Eûzu billahi mine’ş-şeytani’r-racim” de . Bunun yanında şu ayetlerle de Allah’a sığınmak gerekir:

“Vekul rabbi e’ûżu bike min hemezâti-şşeyâtîn. Ve e’ûżu bike rabbi en yahdurûn.”

De ki: “Rabbim! Şeytanların vesvese ve tahriklerinden sana sığınırım. Onların yanımda bulunup beni tesir altına almalarından da sana sığınırım!” (Müminun Suresi, 97-98)